Budžet Opštine Prijepolje za 2022 otvara prostor na nova stranačka zapošljavanja

0
Foto: radio Prijepolje
Foto: radio Prijepolje

Budžet opštine Prijepolje u 2022. godini projektovan je na oko 1,63 milijarde dinara, od čega preneta a neutrošena sredstva iz ove godine čine čak 430 miliona dinara.

Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici, odbornici su umesto Esada Hodžića, koji je sredinom leta podneo ostavku na mesto zamenika predsednika opštine na tu funkciju izabrali Samiru Ćosović profesoricu srpskog jezika i književnosti.

Ovogodišnji budžet, za razliku od prethodnih specifičan je po tome, što nisu precizno definisani putni pravci koji će se asfaltirati u narednoj godini, već je novac zbirno bilansiran na konto infrastrukture.

Opozicija smatra da se budžet ne može nazvati investicionim, već da se njime samo predviđa povećanje broja zaposlenih u Opštinskoj upravi i javnim ustanovama.

Zaposaljavanje po političkoj liniji nastaviće se i u 2022 godini, što nije ništa novo u našem gradu. Svima koji su završili svoje školovanje, a nemaju političkih ili rodbinskih veza, nema druge nego da kao i do sada čekaju redovna javljanja na Zavod za zapošljavanje ili da pakuju kofere i krenu trbuhom za kruhom, dok još nije kasno.

– Osnovna kakteristika budžeta jeste to što se planira povećanje broja zaposlenih u Opštinskoj upravi i drugim institucijama koje su u nadležnosti lokalne samouprave – istakao je Edib Kajević odbornik SDA Sandžaka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.