Jesenji raspust od 8. do 10. novembra

0
foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin
foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji jesenji rasust počinje u sredu, 8. novembra i završava se u petak 10. novembra.

Spojeno sa vikendima, đaci će imati predah od pet dana. Mini raspust nemaju učenici u Vojvodini, jer oni rade po kalendaru obrazovno-vaspitnog rada koji donosi Pokrajina.

Učenici i učenice osnovnih i srednjih škola se u školske klupe vraćaju u ponedeljak 13. novembra. Subota, 11. novembar je Dan primirja u Prvom svetskom ratu, koji se obeležava kao državni praznik.

Školskim kalendarom je predviđeno da đaci u ovoj školskoj godini imaju četiri raspusta – jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust, dok učenici u Pokrajini neće imati jesenji raspust. Poslednji radni dan u ovom polugodištu biće 29. decembar, nakon čega počinje zimski raspust. Početak drugog polugodišta je 22. januara.

Do završetka školske godine učenici i učenice će imati još jednu kraću pauzu. Prolećni raspust počinje 29. aprila, a završava se u ponedeljak, 6. maja 2024. godine. Spojeno sa vikendima đaci će imati pauzu od 10 dana.

Za učenike i učenice od prvog do sedmog razreda, školska godina će trajati do 14. juna, dok će srednjoškolci imati nastavu jednu sedmicu duže. Osmaci će završni ispit polagati 17, 18. i 19. juna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.