FB briše profile koji promovišu poslovanje ili su lažni

0

FB profil namenjen je isključivo stvarnim osobama, starijima od 13 godina i svako njegovo korišćenje na bilo koji drugi način Facebook, prema svojim podugačkim pravilima, može sankcionisati gašenjem istog ili prebacivanjem profila u stranicu. Lažni identiteti, poslovni subjekti, muzičke grupe, pevači, svi oni koji su otvorili lažne profile i svi ostali koji spadaju u ovu veselu grupu, reskiraju da jednog dana uz prvu jutarnju kafu uzalud tipkaju username i password u kućice na vrhu ekrana. Kad vam ugase profil, nećete imati koga da zezate, spijunirate ili da promovišete svoj brend.
Čak i ako ste dovoljno hrabri da reputaciju svog branda prepustite ovom riziku, ako stvarno postanete popularni, na 5.000 prijatelja stvar prestaje funkcionisati. To je, naime, maksimalni broj veza koje možete imati u ovom obliku.
Brisanje profila traje 2 nedelje ili će jednostavno vaš FB profil biti prebacen u FB stranicu koju će samo moći da lajkuju vaši fanovi.
Tako da na vreme ili otvorite svoju FB stranicu ili koristite FB profil samo i isključivo kao stvarna osoba.

 

 

Vodite računa!

Fejsbuk polazi od pretpostavke da ako pošaljete zahtev svojim prijateljima, oni će taj zahtev i prihvatiti. Nije poželjno dodavati strance kao prijatelje, jer ako vam većina njih odbije zahtev, tada možete biti okarakterisani kao spamer.

 

Ako šaljete istu poruku velikom broju prijatelja, ili ako postavljate istu poruku u više grupa ili stranica, delujete kao spamer i pristup vam može biti zabranjen.

 

 

Još jedno od pravila korišćenja Fejsbuka je i to da smete imati samo jedan nalog. Ako primete da imate više naloga, mogu vam oba naloga ugasiti.

 

 

Slično iskustvo doživeo je i naš FB profil FolkRadio Puls Luxembourg, obzirom da su nas provalili da smo udruženje i da na našem profilu uglavnom promovišemo aktuelne informacije koje se mogu pronaći i na našem sajtu www.radiopuls.lu naš profil je automatski prebačen u stranicu tako da sada svi naši FB prijatelji, a bilo ih je skoro 5000, mogu nas pronaći kao stranicu koju su lajkovali.

Ukoliko primetite da broj vaših prijatelja ili fanova iz dana u dan se smanjuje, znajte da su ili ugašeni ili prebačeni u FB stranicu (page).

 

 

 

 

Povežite se sa nama!
Pratite nas na FB stranicama Radio Puls Luxembourg i FolkRadio Puls Luxembourg!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.