Direktor osnovne škole u Babinama ostao bez funkcije

0

Posle 93 godine, Osnovna škola „10 oktobar“ u Babinama prestaje da postoji kao matična škola.

Osnovna škola „10 oktobar“ u Babinama, sa ukupno 11 učenika, neće dočekati stogodišnjicu postojanja i obrazovnog rada. To ne znači da će, mada patuljasta, biti ukinuta, već da će prestati da postoji kao matična škola, što je bila prethodne 93 godine. Naime, od 1. septembra, ova osnovna škola funkcionisaće kao izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Mihajlo Baković“ u Seljašnici. Ovakva odluka je doneta zbog nove mreže škola koju sprovodi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnoškog razvoja, a koja podrazumeva racionalizaciju škola u Srbiji.

To u prevodu znači da će mesto direktora i sekretara škole prestati da postoji, međutim ne i da će zaposleni ostati bez posla. Oni će biti raspoređeni u druge škole dok će šest zaposlenih, četiri nastavnika i dva pomoćna radnika, nastaviti da rade sa smanjenim normama.

Inače, odluka o osnivanju Osnovne škola u Babinama doneta je davne 1926. godine, njena gradnja trajala je tri godine, od 1928. do 1931. godine kada je bila spremna da primi prve učenike. Od školske 1959/60. godine, iz četvororazredne, prerasta u osmogodišnju pod imenom „10. oktobar“.

Izvor: listpolimlje.info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.