Glavni razlog zašto ljudi podbacuju na treninzima jeste to što nisu dovoljno motivisani ili ne koriste adekvatne tehnike za vežbe trbušnih mišića.

Pripremiti za leto! Dominirajte na plazi! Evo koje vežbe treba da radite.

1. U toku prve 2 nedelje vežbanja 3 do 5 puta nedeljno potrebno je da pogodite odgovarajuću brzinu otkucaja srca u trajanju od 20 do 30 minuta. Kombinujte ovo sa dve do tri kratke ali intenzivne vežbe snage koje će vam pomoći i za druge zone, ne samo mišiće stomaka.

Dodatna mišićna masa stvorena vežbanje, ubrzava metabolizam i sagorevanje masti. Morate jesti dobro, izmeniti navike u ishrani i dodati proteine.

2. Oko treće nedelje nastavite sa aerobnim vežbama i dobrim navikama u ishrani ali ovo je vreme kada treba da dodate abdominalne vežbe svojim treninzima. Naravno, najbolje je da poćnete sa trbušnjacima a radite ih onoliko koliko vam to odgovara u nekoliko prvih treninga.

Potom počnite da radite preko tog broja, toliko da vas bole mišići a dodajte i nekoliko čučnjeva i vežbi snage.

3. Oko četvrte i pete nedelje nastavite sa intenzivnom treningom ali povećavajte momenat zamora mišića kako biste dobili definisane trbušnjake. Ovo je takođe trenutak kada možete da ubacite vežbe sa konopcem. Kleknite ispod velikog kotura. Uhvatite konopac rukama pritom zglobove stavljajući iza vrata ili na ramena. Opustite kukove dozvoljavajući da se težine prenese na donji deo leđa. Savijte se u struku tako da vam se laktovi kreću ka sredini butina Vratite se u početni položaj i ponovite vežbu. Koncentrišite se na mišiće stomaka i uposlite upravo njih.

Ovo je samo jedna od vežbi od mnogih ali se smatra da je ova vežba sa konopcem jedna od najboljih.

Radite ove vežbe nedeljama i garantujemo vam vidljive trbušnjake, poručuju fitnes instruktori.

Izvor: teretana-fitnes.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.