Nekoliko saveta kako ubrzati Android telefon i sačuvati bateriju

Zašto nikada ne treba ostaviti uključen wi-fi tokom noći

0

Ekspanzija pametnih telefona ne jenjava, gotovo svi koriste Android telefone pa su stoga saveti za brže i kvalitetnije funkcioniranje ovih uređaja – uvek dobrodošli.

Evo i nekoliko načina da ubraze rad vašeg Android uređaja.

Uklonite nepotrebne animacija ili procese.

Zanimljivo, neke aplikacije ostaju aktivne i nakon što ih prestanemo koristiti. Otvorite opciju Settings, pa Apps i tamo završite posao koji bi vaš telefon sam trebao uraditi. Oprez, ne zatvarajte opcije vezane za Google Play!

 

Brišite cash!

Otvorite Apps, pa Settings te aplikacije i odaberite Clear Cache Istina, tako ćete obrisati podatke potrebne za logovanje, ali će vaš uređaj biti brži.

 

Redovno radite update aplikacija koje koristite.

Ponekad se to čini dosadnim i nepotrebnim, a u stvari vas ne košta ništa, dodatnog vremena posebno. Sve se završi za nekoliko minuta, telefon je brži, a aplikacije osvežene.

 

Obrišite widgete koje koristite malo ili ih ne koristite nikako.

Obično su smešteni na početnoj stranici i prave strašno opterećenje radu uređaja.

Najvažnije – ne skidajte aplikacije koje vam nisu preko potrebne i ako ih prestanete korisititi, obavezno ih izbrišite sa uređaja. Upravo je veliki broj aplikacija najčešći uzrok otežanog rada Android telefona.

 

Koliko puta ste se zapitali da li vaše uređaje trebate ”držati konektovanim” tokom noći, kada spavate? A razlog zbog kojeg to ne biste trebali činiti je tako logičan.

Stručnjaci upozoravaju da to ne biste trebali činiti zbog baterije koju wifi tako nepotrebno iscrpljuje i nanosi joj trajnu štetu.

Sličan problem možete imati i zbog uključenog Bluetootha. Tako, naime, odlaze dragoceni ”procenti’ baterije – bez ikakve potrebe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.