Budžet opštine Prijepolje za 2019. godinu – 1.257.305.961 dinara

0

Pre nego što stigne pred odbornike, predlog Odluke o budžetu opštine Prijepolje za narednu godinu, shodno zakonskoj obavezi, prošao je Javnu raspravu koju je organizovalo Odeljenje za budžet i finansije Opštinske uprave.

Obrazlažući Nacrt Odluke najvažnijeg dokumenta prisutnim građanima, predstavnicma mesnih zajednica i direktnih budžetskih korisnika obratio se rukovodilac Odeljenja za budžet Dragiša Rakonjac koji je istakao da će kasa grada na Limu u narednoj godini biti teška 1.257.305.961.oo dinara što je za skoro 7% više od ovogodišnje.

Od te sume najviše novca predviđeno je da bude utrošeno za organizaciju saobraćaja i saobraćajne infrastrukture.

Novina u budžetu jeste da će mesne zajednice ponovo raspolagati sa novcem i to isključivo za tekuće održavanje. Za ovu namenu planirano je 18 miliona dinara. Dok je 10 miliona dinara predviđeno za kupovinu zemljišta u Šehovića polju, kako bi se obezbedio nastavak izgradnje pristupnih saobraćajnica oko novog mosta.

Nezadoviljstvo predloženim budžetom i raspodelom sredstava, pre svega zbog planiranih investicija iskazali su predsednici mesnih zajednica Prijepolje, Kosatica,Babine, Gostun i Džurovo.

Izvor: ppmedia.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.