OPREZ: Kopije pametnih telefona postaju sve bolje, dobro pazite

0

Nekada su čak i površni poznavaoci brendova pametnih telefona odmah mogli da prepoznaju kopiju, ali stvari su se vremenom drastično promenile.

Kako raste razvoj naprednih tehnologija koje renomirani proizvođači integrišu u svoje smartfone, jednakom brzinom raste i kvalitetnija produkcija lažnih pametnih telefona koja skoro uvek stiže iz Kine.

I danas je, naročito za nekoga ko nije veliki ljubitelj tehnologije, sve teže prepoznati prevarante koje će vam, na primer, isporučiti lažni Appleov iPhone 7 Plus uređaj po ceni od oko 70 američkih dolara.

Ako niste dobro upoznati s originalnim uređajima, velike su šanse da ćete nasesti na prevaru…

Zahvaljujući kvalitetnim video materijalima koji mogu da se pronađu na YouTubeu, postoje ljudi koji su spremni da plate lažni pametni telefon samo da bi upozorili ostale na šta treba da obrate pažnju.

Ovo je jedan od takvih video-snimaka.

Prvo iznenađenje i za samog autora, koji na izuzetno profesionalan način prati sve novitete vezane za Apple je – pakovanje.

Kutija u kojoj dolazi “lažnjak” iz Kine je skoro ista kao kutija u kojoj Apple isporučuje svoj orginalni iPhone.

Naravno, većina naprednih funkcija ne radi, pa je tako na lažnom pametnom telefonu iz Kine nemoguće instalirati iOS, ali je zanimljivo da radi čitač otisaka prstiju.

Pogledajte u videu na šta sve treba da pazite pri kupovini iPhonea 7 Plus za 70 dolara.

Izvor: zimo.dnevnik.hr

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.